Projekt "Mission to Mars" SpaceBakery osvaja zlatnu nagradu na Global Space Exploration konferenciji

22 jun 2021

Predanost
Korporativno

Puratos je predstavio svoj SpceBakery koncept tijekom Globalne konferencije o istraživanju svemira (GLEX) 2021. u St.Petersburgu, Ruskoj Federaciji, od 14. do 18. lipnja 2021. godine. Čast nam je primiti zlatnu nagradu i biti tako visoko prepoznati od strane globalne svemirske zajednice.

Konferencija, koju su organizirali the International Astronautical Federation (IAF) i ROSCOSMOS, okupila je čelnike i donositelje odluka unutar znanstvene i istraživačke zajednice kako bi razgovarali o nedavnim rezultatima, trenutnim izazovima i inovativnim rješenjima. Ponudio je prilike za učenje o prednostima ulaganja u istraživanje svemira i raspravu o tome kako se te prednosti mogu dodatno povećati promišljenim planiranjem i suradnjom.

Sudjelovanje na ovoj konferenciji omogućilo nam je druženje s vodećim stručnjacima iz različitih zemalja koje žele proučavati i istraživati svemir. Također nam je omogućilo da prikažemo naš "Mission to Mars" program, kao projekt koji daje prioritet održivosti, zdravlju i učinkovitom korištenju prirodnih resursa, pružajući rješenja koja će biti vrlo relevantna za svemirsku tehnologiju jednog dana, i na Zemlji danas.

Voditeljica istraživanja Puratos agronomije, Lucie Beckers, predstavljala je Puratos i SpaceBakery konzorcij tijekom konferencije. Tijekom jedne od tehničkih seminara u kateroriji "Izazovi održavanja života/medicinske podrške ljudskim misijama, predstavila je projekt SpaceBakery.

Također smo neizmjerno ponosni što smo dobili priznanje za rad i napore Konzorcija, jer smo među 250 prikazanih projekata, upravo mi dobili zlatnu nagradu za naš projekt.

Što je SpaceBakery?

Kako bi se spojile različite domene znanja i stručnosti, stvoren je SpaceBakery Konzorcija s nekoliko belgijskih partnera. Predvođeni Puratosom, Urban Crop Solutions, Magics Instruments, SCK•CEN, Ghent Sveučilište, Sveučilište Hasselt, i Flanders Food svi zajedno rade na projektu SpaceBakery. SpaceBakery je zatvoreni ekološki sustav uzgoja biljaka i mala pekara koji će pomoći dugoročnom opstanku astronautima i prvim putnicima na Mars, osim što će biti primjenjiv u modernoj poljoprivredi na Zemlji.

Zašto je ovaj istraživački projekt važan?

Potreba za smanjenjem globalnog utjecaja na okoliš hitna je i teško ju je zanemariti. U Puratosu smo pokrenuli ambiciozan program "Mission to Mars", u kojem zamišljamo buduće naseljenike na Marsu koji imaju pristup zdravim i hranjivim pekarskim proizvodima. Vjerujemo da će naša otkrića tijekom ovog eksperimenta dovesti do nevjerojatnih, inovativnih aplikacija i pomoći nam da nastavimo pružati zdravu, hranjivu i ukusnu hranu za život na Zemlji.

U Puratosu uistinu vjerujemo da uspješna suradnja može potaknuti rast našeg programa i donijeti izvanredne prednosti na Zemlji.