Centar za okus kruha

Puratos već godinama provodi detaljna istraživanja o tome kako ljudi diljem svijeta doživljavaju okus gotovih proizvoda, a posebno kruha. 

Kako bismo prikupili više spoznaja o okusu i fermentaciji kruha, otvorili smo Centar za okus kruha. Sa sjedištem u Saint Vithu u Belgiji, Centar objedinjuje naše stručno znanje o mirisu, okusu, fermentaciji i uparivanju kruha kako bi pokazali kako različite vrste kruha utječu na okus i teksturu kruha kao gotovog proizvoda.

Biblioteka kiselih tijesta

Ništa je pokazuje našu posvećenost proizvodnji kruha više od Puratos Biblioteke kiselih tijesta.  Postavljena u središtu Centra za okus kruha, biblioteka nastoji zaštititi biološku raznolikost kiselog tijesta i očuvati kulturno nasljeđe kao i znanje o pečenju, a prva je takve vrste na svijetu. 

Ideja je jednostavna, ali važna. Ako pekar želi sigurno pohraniti uzorak kiselog tijesta, može ga donijeti u biblioteku gdje ćemo analizirati sadržaj i utvrditi točan sastav i sastojke. Siguran u biblioteci, uzorak se tada može održati na životu i održavati godinama. 

Zadovoljstvo nam je reći da je biblioteka sada dom jedinstvene zbirke kiselih tijesta pekara širom svijeta te je ujedno i pridonijela identificiranju više od 700 vrsta kvasca i više od 1.500 vrsta bakterija mliječne kiseline. 

Ako želite saznati više o Centru za okus kruha ili pomoći u razvoju svjetske baštine okusa, posjetite našu kontakt stranicu.

Puratosov centar za razvijanje okusa kruha

Želimo biti referentno mjesto gdje se okuplja pekarska industrija, znanstvenici i zaposlenici Puratosa kako bi iskusili i razmijenili najbolje prakse o različitim aspektima stvaranja okusa i tehnologije fermentacije. Cilj nam je surađivati na stvaranju znanja dok stvaramo gotove proizvode s okusom van mašte.

Puratosov centar za razvijanje okusa kruha

Virtualni obilazak

Krenite u virtualnu turu (360°) biblioteke kiselih tijesta.